Selecteer een pagina

Gemeenteberichten

 

De tafelversiering in onze kerk in de Goede week, vol symboliek:

(met dank aan Gré en Ria)

Witte Donderdag                                                  Goede Vrijdag         

      

 

Stille Zaterdag                                                                  Paasmorgen

         

 

En in de gevlochten touwen waarmee de kerkbanken om en om zijn afgesloten, met mooie papieren bloemen erin gestoken, zagen we nu op Paasmorgen deze (met dank aan Siny, de partner van Reinder):

  

 

De nieuwe brug van kerk naar Kerkenheem…

In 2011 kocht de Protestantse Gemeente Damsterboord de boerderij Kerkenheem. Er zou een pastorie van gemaakt worden en een zalencentrum, want we hadden geen enkele vergaderruimte meer bij de kerk.
De plannen voor Kerkenheem werden gemaakt door een architect en wij, de kerkrentmeesters, droomden van een leuk bruggetje om van kerk naar boerderij te kunnen komen. De architect ontwierp dus ook een bruggetje en zo verscheen er in 2012 dat prachtige boogbruggetje. Erg geliefd bij bruidsparen voor de mooiste trouwfoto’s en gemakkelijk voor ons allemaal. Tenminste, zo leek het…Helaas was het toch niet allemaal zo eenvoudig. Het bruggetje bleek in de praktijk te hoog, niet iedereen durfde er overheen en de planken waren ook wel wat glad. Wat nu?
De kerkrentmeesters namen in 2020 het flinke besluit om daar verandering in te brengen. Een nieuw, vlakker liggend, bruggetje werd besteld en de planken werden voorzien van een extra antislip laag en konden opnieuw gebruikt worden. Toch nog een beetje duurzaam.
En nu is het dan zo ver. Het nieuwe bruggetje is eind maart op zijn plaats getakeld en de week daarop kwamen de planken er weer op. Nu kan iedereen in het vervolg veilig van kerk naar Kerkenheem. En wat die bruidsparen betreft…het bruggetje is nog steeds romantisch.

De foto’s…de brug is bijna klaar 

foto’s en tekst: Ammy de Raad

Vacatures in kerkenraad en werkgroepen

Met deze brief willen we onze zorg met u delen over de vervulling van vacatures in het bestuur van Damsterboord.
In het afgelopen jaar hebben we afscheid moeten nemen van een aantal ervaren mensen die jarenlang met enthousiasme hun bijdrage hebben geleverd. Dit betekent onder meer dat het College van Kerkrentmeesters geen voorzitter heeft. Gelukkig is er een tijdelijke waarnemer, maar we zijn op zoek naar een nieuwe vaste voorzitter.
Dit jaar komen er drie vacatures bij: die van voorzitter van de werkgroep diaconie, de werkgroep pastoraat en de kerkenraad. Hoe vullen we die vacatures op?
Er zijn mensen gevraagd maar zij kunnen niet op ons verzoek ingaan, en daar kunnen ook goede redenen voor zijn, die we respecteren. Maar het is wel nodig dat die vacatures weer vervuld worden.
Lees verder…

Protocollen versie 2, oktober 2020

– 1a: kerkdiensten Stefanuskerk
– 1b: samenvatting voor kerkgangers
– 2:  verhuur Stefanuskerk
– 3:  vergaderingen Kerkenheem