Interkerkelijke bibliotheek

De PKN-gemeente Damsterboord en de Walfriedgemeenschap, die samen de voormalige Vereniging van Kerken in Lewenborg vormden, en de Herstelgemeente of Restoration Church beschikken over een grote bibliotheek van zo’n 700 religieuze boeken.

Deze bibliotheek heeft een huis gevonden in de Emmaüskerk in Lewenborg.

Op de eerste zondag van de maand wordt er een boekentafel ingericht waar u, na afloop van de oecumenische dienst van de gemeente Damsterboord met de Walfriedgemeenschap, boeken kunt lenen.

Ook op zondagmiddagen rond de diensten van de Restoration Church en op donderdagavonden van 19:30 tot 20:30 uur zijn er in de Emmaüskerk mensen voor de uitleen aanwezig.

Op de boekentafel vindt u boeken die én bij de tijd van het jaar passen én bij het thema van de (oecumenische) dienst. Er worden regelmatig nieuwe en net verschenen boeken aangeschaft, waarvan een overzicht in het kerkblad Rotonde wordt gepubliceerd.

Er is een digitale catalogus en een volledige papieren catalogus beschikbaar in de Emmaüskerk en in Kerkenheem, die jaarlijks in december wordt geactualiseerd.

De bibliotheek is gesloten in de basisschoolvakanties en op feestdagen die op donderdag vallen.