Kerkbladen

Rotonde 

is het maandelijks informatieblad van de Gemeente Damsterboord en de Walfriedgemeenschap voor Lewenborg en omgeving. Via Rotonde wordt u op de hoogte gebracht van ontwikkelingen binnen de gemeente en geplande activiteiten. Ook vindt u hier informatie over de kerkdiensten en een rooster van de lezingen.

Rotonde bestaat sinds 1971 in papieren vorm – A5 formaat, zwart/wit – en sinds juli 2010 ook digitaal in kleur. Het blad verschijnt tien maal per jaar, met twee dubbelnummers: juli/augustus en december/januari, en wordt in principe gratis verspreid onder de gemeenteleden.

De nieuwe Rotonde verschijnt (verschijningskalender Rotonde 2023) in de week voorafgaand aan de eerste zondag van de maand en wordt dan ook ook op de website geplaatst.

Lees hier de nieuwste Rotonde: nr 6 – Rotonde juni 2023
Ga naar alle beschikbare Rotondes

Redactieadres: redactie@kerkbladrotonde.nl 
Administratie: administratie@kerkbladrotonde.nl

Kerk in Stad

is het informatie- en opinieblad van de Protestantse Gemeente Groningen en Damsterboord. Het blad wordt gelezen door ongeveer 1100 abonnees in en rond Groningen die daardoor op de hoogte blijven van het landelijke, regionale en plaatselijke reilen en zeilen van de protestantse kerk.

Het blad verschijnt elke twee weken op dinsdag (hier het Verschijningsrooster Kerk in Stad 2023) en vermeldt de wijkberichten van alle Groninger PKN-kerken, ook die van Damsterboord. Daarnaast vullen enthousiaste redactieleden en medewerkers uit (bijna) alle wijkgemeenten het blad elke twee weken met vaste rubrieken.

Kerk in Stad verschijnt niet alleen op papier, maar ook als app (via Google Play of Apple App Store te downloaden) en als website: https://www.kerkinstad.nl. Ook zonder abonnement biedt het blad al interessante informatie, zoals een overzicht van stedelijke kerkdiensten en evenementen in de app, en een voorproefje van de huidige editie in de app en op de website. Maar met abonnement (digitaal of digitaal/papier) blijft u volledig op de hoogte van wat er speelt in de PGG en Damsterboord én krijgt u toegang tot verdieping, achtergrond en entertainment.

U bent voor € 54,50 per jaar abonnee van Kerk in Stad (digitaal abonnement en studentenabonnement € 34,95 per jaar). Via www.kerkinstad.nl/deze-editie kunt u het laatste nummer inzien, als voorproefje.
Het is ook mogelijk een proefabonnement aan te vragen. Informatie over abonnementen, bezorging, tarieven en opgave advertenties staat op de website: www.kerkinstad.nl.

Kopij voor het volgende kerkblad kunt u inleveren bij onze wijkcorrespondent Andrea Werkman:  kopij@damsterboord.nl

Bezinning & Bezieling 2019-2020

Hierbij een overzicht uit het open aanbod aan cursussen, bijeenkomsten, lezingen, etc. van de kerken in Groningen die aangesloten zijn bij de Raad van Kerken.

Zingen, bezielen, inspireren, leren, verstillen, debatteren en doen: in de kerken van Groningen is gelegenheid om op diverse manieren bezig te zijn met oude en nieuwe vragen van het leven, geloven en de samenleving.