Selecteer een pagina

Kerk in Stad

Kerk in Stad is het opinie- en informatieblad van de Protestantse Gemeente Groningen en Damsterboord. Het blad wordt gelezen door ongeveer 1100 abonnees in en rond Groningen die daardoor op de hoogte blijven van het landelijke, regionale en plaatselijke reilen en zeilen van de protestantse kerk.

Het blad verschijnt elke twee weken op zaterdag (hier het verschijningsrooster 2020) en vermeldt de wijkberichten van alle Groninger PKN-kerken, ook die van Damsterboord. Daarnaast vullen enthousiaste redactieleden en medewerkers uit (bijna) alle wijkgemeenten  het blad elke twee weken met vaste rubrieken. Een greep daaruit:

  • Bij de tijd – een blik op de actualiteit, al dan niet kerkelijk
  • Kerk & Samenleving – een interview of artikel over ontwikkelingen op het snijvlak van kerk en samenleving
  • Stadjer – een interview met een stadjer met een verhaal
  • Kerk en theologie – blijf op de hoogte van theologische onderwerpen
  • Boekbespreking – lees hoe iemand geraakt is door een boek (of niet), en waarom
  • Agenda – actuele kerkelijke en niet-kerkelijke evenementen in Groningen
  • Vierwijzer – toelichting bij de Bijbelteksten van de zondag – geschreven door onze predikant ds. Jan Wilts
  • Column – persoonlijke observaties, anekdotes en opinie door een van de vaste columnisten

Kerk in Stad verschijnt niet alleen op papier, maar ook als app (via Google Play of Apple App Store te downloaden) en als website: https://www.kerkinstad.nl. Ook zonder abonnement biedt het blad al interessante informatie, zoals een overzicht van stedelijke kerkdiensten en evenementen in de app, en een voorproefje van de huidige editie in de app en op de website. Maar met abonnement (digitaal of digitaal/papier) blijft u volledig op de hoogte van wat er speelt in de PGG en Damsterboord én krijgt u toegang tot verdieping, achtergrond en entertainment.

U bent voor € 54,50 per jaar abonnee van Kerk in Stad (digitaal abonnement en studentenabonnement € 34,95 per jaar). Via www.kerkinstad.nl/deze-editie kunt u het laatste nummer inzien, als voorproefje.
Het is ook mogelijk een proefabonnement aan te vragen. Informatie over abonnementen, bezorging, tarieven en opgave advertenties staat op de website: www.kerkinstad.nl.

Kopij voor het volgende kerkblad kunt u inleveren bij onze wijkcorrespondent Andrea Werkman: kopij@damsterboord.nl