Kindernevendienst

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er in principe elke zondag een kindernevendienst.

Een enkele keer lukt dit niet, maar dan hebben we een ‘kofferdienst’. De kinderen kunnen dan iets uit de klaarstaande koffer achter in de kerk pakken om tijdens de dienst te kleuren of te lezen.

De kindernevendienst wordt gehouden in Kerkenheem, dat vlak naast de kerk ligt. Daar hebben we een eigen ruimte, waar we vaak knutselen, puzzelen of een spelletje doen, nadat we een verhaal uit de bijbel hebben gelezen.

In de veertigdagentijd en de adventsperiode doen we elk jaar mee aan een landelijk project om naar Pasen en Kerst toe te werken.

Niet alleen met Pasen en Kerst, maar ook bijvoorbeeld bij de oogstdienst, een doopdienst of een andere bijzondere dienst maken we er samen met de kinderen een extra feestelijke dienst van.
Soms blijven we dan ook in de kerk om tijdens de dienst met een verwerking van het bijbelverhaal bezig te zijn.

De kinderen zijn in elke dienst zeer welkom! Uw kind hoeft niet het hele uur stil te zitten en mag best even bewegen of heen en weer lopen.

Oppas

Voor de allerkleinsten is er altijd de mogelijkheid voor oppas tijdens de kerkdienst. Er is een speelruimte in Kerkenheem daarvoor ingericht.

Wanneer we  tevoren weten dat er oppas nodig is wordt er iemand ingeroosterd.
U kunt dat vooraf melden bij de oppascoördinator Wieke van der Goot, oppas@damsterboord.nlVergeet niet te vermelden voor welke datum de oppas gewenst is.

Is er onverwacht oppas nodig dan kunt u dat vóór de dienst melden bij de gastvrouw of –heer in de kerk. Zij/hij zal het dan regelen.