Pioniersplek Overstag

Algemeen over Overstag

Tijdens het proces waarin wij ons beraadden op de toekomst van Damsterboord, kwamen we in contact met Mark de Jager. Mark studeert theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) Groningen en woont in de wijk Lewenborg. Hij las over ons proces in Kerk in Stad en vroeg ons of een pioniersplek vanuit Damsterboord in de wijk Lewenborg nieuwe kansen zou kunnen bieden.
Uit ons proces van bezinning kwam ook naar voren dat gemeenteleden het belangrijk vinden om, wat voor hen van waarde is, te delen met anderen buiten de gemeente. We experimenteren met andersoortige diensten, meer doordeweekse activiteiten en meer ruimte voor bezinning. Tegelijk constateren we ook onze verlegenheid daarmee. Lees verder…

Interview met Arie-Pieter Schep

Vanaf 1 januari 2021 is Arie-Pieter Schep officieel aangesteld als pionier van de pioniersgroep ‘Overstag’ in Lewenborg.
Arie-Pieter is geboren in 1993 en opgegroeid in het Groene Hart van Nederland, in Bergambacht. Hij is daar geworden wat hij is: een “buitenmens “. Altijd op de fiets door weer en wind naar school en veel buitenspelen. Hij houdt van techniek: hij had een parttimebaan bij een bedrijf dat machines maakt voor de betonstaalconstructie en deed daar het computergestuurde werk. Even heeft hij nog overwogen daar verder in te gaan, maar hij heeft uiteindelijk gekozen voor een studie theologie.
Hij koos voor het sfeervolle Groningen waar onder andere de kwaliteit van het onderwijs hem aansprak. Naast theologie heeft hij ook diverse colleges psychologie en filosofie gevolgd.
Lees hier het hele interview

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen van Overstag? Dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief: https://overstag-lewenborg.nl/nieuwsbrief/
Of ga naar de website: https://overstag-lewenborg.nl/