Pioniersplek Overstag

Wij zijn een actieve groep mensen met verschillende achtergronden en zijn vanuit de pioniersplek Overstag actief in de wijk Lewenborg. Overstag is vanaf 2020 als officiële pioniersplek  van start gegaan.
Deze pioniersplek is opgestart in verbinding met de Protestantse Gemeente Damsterboord in Lewenborg en wordt gedragen door enthousiaste leden uit verschillende kerken in Groningen die samen het pioniersteam vormen.

Het Pioniersteam Overstag
Arie-Pieter Schep, Annie van Dam, Isaac Wolters, Judith Koopman-Huisman

2023

Terugblik op kerst 2022 en 1 jan 2023 een vooruitblik op 5 feb
Op zondag 18 december stond het kraambezoek bij Jozef en Maria op de agenda. Er zijn veel mensen op pad gegaan, Jozef en Maria kunnen dan ook terugkijken op een drukke middag. Onderweg kwamen de mensen langs een herder. Zij vertelde dat zij het kindje Jezus had gezien en dat het in een stal geboren was. De herbergier had namelijk geen plaats meer in de herberg voor Jozef en zijn hoogzwangere vrouw Maria. Bij de herder was een vuurtje waar de mensen zich konden opwarmen en smullen van een warme marshmallow.

2022

Terugblik Samen ontdekken 11 september
Op zondag 11 september was weer de eerste keer Samen ontdekken! na de zomervakantie. Het was mooi om te zien hoe we bekende gezichten van voor de zomer zagen en bekende gezichten vanuit de zomervakantie.

Verslag zomerweek Overstag 2022
In de laatste week van de Onvergetelijke zomer in Lewenborg stond de zomerweek van Overstag op het programma

SAMEN ontdekken: ‘Het verloren schaap’, 26 juni 2022
Feestelijke afsluiting van dit seizoen SAMEN ontdekken. Na een zomerpauze starten we weer op 11 september.

SAMEN ontdekken ‘Jona en de walvis’, 15 mei 2022

SAMEN ontdekken ‘Toekomstdromen’, 27 maart 2022

SAMEN ontdekken ‘Jouw ideale land’, 30 januari 2022