De kerkenraadsvergadering van begin december begonnen wij met een verdieping in de lofzang van Maria. Deze lofzang hoort bij Advent: er spreekt een verwachting uit het lied, de hoop op een rechtschapen wereld. Maar die nieuwe wereld begint met de geboorte van een eenvoudig klein kind. Het moet uit de mensen zelf komen, iets wat na ruim 2000 jaar nog steeds een opgave is. Door de ellende die we zien in de media lijkt het ook moeilijk te blijven geloven en hopen in een nieuwe  wereld. Des te belangrijker om te blijven luisteren naar die lofzang.

In januari stonden we als kerkenraad stil bij de media-aandacht voor de “Nashville-verklaring”. Unaniem deden we afstand van deze verklaring en ook de reactie hierop van de PKN was ons niet afdoende. We besloten een eigen reactie te plaatsen op onze website. In de kerkdienst van 13 januari begonnen we de viering ook met een duidelijk antwoord op het pamflet: iedereen is welkom bij ons, niemand wordt uitgesloten!

Als kerkenraad hebben we afscheid genomen van twee ambtsdragers: Ben Spruijtenburg en Geert Hielema, beide jarenlang actief als diaken, waar we als kerkenraad erg dankbaar voor zijn. Zondag 13 januari mochten we twee nieuwe ambtsdragers verwelkomen: Immy Klöpping en Thole Jan Wieringa, beide bevestigd als diaken. Ook daarvoor zijn we erg dankbaar.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com