De eerste week van juni is weer Prokkelweek in Lewenborg. Een week vol mooie ontmoetingen tussen mensen met én zonder een verstandelijke beperking. Er zijn stages, maar liefst drie teams uit Lewenborg doen mee aan de landelijke sterrenslag en natuurlijk is er ook weer een afsluitend feest.

De Protestantse Gemeente Damsterboord doet graag mee aan de Prokkelweek. En we doen dat met een kerkdienst op zondagmorgen 10 juni in onze karakteristieke Stefanuskerk in Noorddijk. De kerkdienst begint om 10 uur.Nieuwsgierig? Lees meer: 

Hoe gaat dat, zo’n Prokkelkerkdienst? Wel een beetje anders dan anders. Om te beginnen zit er een echt orkest voor in de kerk. Lizette Gemmink leidt het orkest dat bestaat uit bewoners van de locatie ’t Roer (De Zijlen) en een paar muzikale kerkleden. De instrumenten: een drumstel, fluiten, een gitaar en tamboerijnen, een bourdonlier en accordeon. Samen met onze creatieve organist Gerard van Reenen ondersteunt dit orkest de samenzang. De repetities zijn natuurlijk al begonnen.

 

Er gaat nog wel meer anders. Onze predikant ds Jan Wilts krijgt ondersteuning van enkele bewoners van ’t Roer: een mooi gedicht, hulp bij de groet en het onzevader en meer. We horen een klinkende Bijbellezing en een preek die aansluit bij het leven. En na afloop - net als anders - is er voor iedereen koffie voor in de kerk.

Draagt u het prokkelen een warm hart toe of lijkt het u wel wat om eens een kerkdienst in Noorddijk bij te wonen? We zullen een plaats voor u vrijhouden!

 

 

wat                Prokkelkerkdienst

waar              Stefanuskerk, Noorddijk (aan de rand van Lewenborg)

wanneer       zondag 10 juni, 10.00 - 11.00 uur

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com