Afgelopen zondag 15 april is er voor de inwoners van Meerstad weer een creatieve ontmoetingsmiddag georganiseerd in Meerstad in de samenwerkingsschool Meeroevers. Samen met de omliggende protestantse gemeentes en inwoners van Meerstad hebben we deze middag voorbereid. Het thema was deze keer vrede, geënt op het lied ‘Imagine’ van John Lennon.

 

Om 13.30 uur stond alles klaar en konden we beginnen. Langzaam maar zeker druppelden de mensen binnen. Eerst was er inloop met koffie, thee, limonade en wat lekkers. De kinderen konden zich laten schminken, er liepen al snel allerlei vreemde dieren rond.

Om twee uur begon het programma met een samenzang van Aline en Samar. Zij zongen het  lied  ‘als de liefde niet bestond’ , door Samar werd ook een Syrische variant gezongen. Zij legde het Syrische deel uit. We waren onder de indruk van het verhaal van Samar, zij is ruim tien jaar geleden naar Nederland gevlucht. Daarna was er een uitleg over de workshops.

Men kon kiezen uit een speurtocht door de wijk voor de 10+ jeugd met een app op de smartphone, knutselen, een workshop djembé of we konden met elkaar in gesprek  over vrede. Nadat iedereen zijn keuze had gemaakt ging iedereen hard aan de slag.

Het groepje voor de puzzeltocht werd de wijk in gestuurd dmv opdrachten die ze op de app hadden ontvangen. Ze waren snel met het beantwoorden van de vragen en ook de opdracht om samen met een Meerstadjer een lied te zingen en op te nemen leverde geen problemen op.

 

Bij de knutselworkshop werd hard gewerkt met de meest mooie vreemde vogels als resultaat.

 

En dan de djembéworkshop, na een uur oefenen  konden zij het lied Imagine begeleiden met de djembé!

 

Na een uur was iedereen zover dat we konden verzamelen in de grote zaal en begon de viering. Het verhaal van de vredesduif werd gelezen . We vlogen mee met een vredesduif om  de boodschap van liefde en vriendschap te verspreiden naar alle vogels over de hele wereld waarin voor iedereen een plekje is. Ondertussen kwamen de vreemde vogels van de knutselclub aangevlogen en kregen ze een plekje kregen in de boom.Tussendoor  zongen we samen met Samar en Aline de nederlandse vertaling van Imagine, waarin we begeleid werden door guitaar en de djembés. Een prachtig geheel!

 

Tot slot werden de hartjes met wensen voor een betere wereld voorgelezen.
Hierna was er nog fris en chips en werd er volop nagepraat.

 Noteert u alvast de nieuwe datum voor de volgende ontmoetingsmiddag , die is gepland op zondagmiddag 4 nov. 2018

Annie van Dam, werkgroep pastoraat

 

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com