Mag ik u even de nieuwe voorzitter van de kerkenraad voorstellen?

Annie van Dam, sedert de afgelopen 22 jaar woonachtig aan de Hoofdweg in Klein Harkstede aan de grens van onze kerkelijke gemeente. Ze woont er samen met haar partner en heeft 3 volwassen dochters, die alle drie al “uitgevlogen” zijn.

Door de week kunt u haar vinden op de universiteit waar ze werkt als chemisch-research-analist. Haar naam bent u al vaker tegengekomen, want ze is al 7 jaar ouderling en lid van de werkgroep pastoraat waarvan  de laatste paar jaar als voorzitter.

 

Je bent een enthousiaste ouderling, wat raakt jou in deze functie?

De omgang met allerlei mensen vind ik steeds weer boeiend, zowel in de “gewone” bezoeken als in de welkomstbezoeken. Dat laatste is speciaal mijn aandachtsgebied en dat doen we met een leuke groep mensen. Steeds moet  je je weer afvragen: hoe bereiken we de mensen en hoe kunnen we kenbaar maken wie wij zijn als gemeente en wie wij willen zijn? Dit is trouwens ook het thema in de kerkenraad waarop wij ons de komende periode op  bezinnen. (we beginnen onze vergaderingen altijd met een bezinningsonderwerp). Het afgelopen jaar hebben we ons gebogen over de vraag: wat willen we met onze gebouwen? Nu kunnen we verder met de vraag: hoe geven we vorm en richting aan de gemeente die wij willen zijn en hoe betrekken we alle gemeenteleden daarbij? Het is en blijft natuurlijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ik vind het heel boeiend om die gesprekken de komende tijd te mogen leiden als voorzitter. 

Hoe ben je voorzitter geworden?

De kerkenraad heeft mij vanuit haar midden gekozen. Ik heb toen wel een poosje bedenktijd gevraagd, want ik vind het toch een grote verantwoordelijkheid. Toen ik destijds ouderling werd moest ik de hele kerkelijke organisatie leren kennen en het duurde even voorat ik doorhad wat nu een ‘”moderamen” en een “classis” en een “synode” was , maar dat weet ik nu ondertussen en toen ik dat allemaal doorhad kwam ook het plezier in mijn werk als kerkenraadslid. Het mooie van onze gemeente vind ik dat het een open en vrije gemeente is waar ieder in zijn/haar waarde wordt gelaten en waar je mag geloven op jouw manier.

 

Ria van Dijk-Hilberts

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com