Op 17 oktober jl. heeft de gemeenteavond plaatsgevonden over het huidige en toekomstige gebruik van onze kerkgebouwen. Op deze avond heeft de kerkenraad een toelichting gegeven op het onderzoeksrapport van de PThU rond dit onderwerp, zijn de kosten en baten van de gebouwen gepresenteerd en is een schets gegeven van het verdere verloop, ook met het oog op onze samenwerking met de Walfriedgemeenschap.

Na deze presentaties is met de aanwezige gemeenteleden gesproken over de mogelijke opties. De bijdrage van deze avond heeft zwaar meegewogen in het uiteindelijke besluit van de kerkenraad om afstand te doen van de Emmaüskerk. Als kerkenraad begrijpen wij dat dit voor een aantal gemeenteleden een spijtig besluit is, maar wij hopen ook op begrip voor deze keuze.

In de komende periode zullen overleggen plaatsvinden met het bestuur van de Hildegardparochie, met de Walfriedraad en met de beheercommissie. De kerkenraad wil graag benadrukken dat de keuze om afstand te doen van de Emmaüskerk in geen geval betekent dat wij ons terugtrekken uit de oecumenische samenwerking met de Walfriedgemeenschap. 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com