Op zaterdag 4 november 2017 wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt. Landschapsbeheer Groningen en de Kerkrentmeesters van Damsterboord hebben het initiatief genomen om die dag met vrijwilligers de begraafplaats van de Sint Maartenskerk te Middelbert een extra onderhoudsbeurt te geven.

De fraaie begraafplaats van het kerkje in Middelbert ligt midden in het lintdorp Middelbert. In 1975 werd de kerk gerestaureerd in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken. Rond de begraafplaats ligt een singel met mooie hoge boomplanting. De kerk en de bomen bieden een prachtig herkenbaar beeld van Middelbert. Op de Natuurwerkdag kan op deze sfeervolle plek dankbaar werk worden verricht. De grafmonumenten kunnen worden schoongemaakt en de paden weer onkruidvrij worden gemaakt. Voor iedereen die meehelpt, is er koffie, thee en een lunch.
De werkdag is van 10.00 tot 14.00, op 4 november 2017 Middelberterweg 42 bij het kerkje van Middelbert.
Vrijwilligers kunnen zich opgeven bij de locatieleider Martijn van Dijken per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06-53747767.
Aanmelden kan ook via de website www.natuurwerkdag.nl bij de locatie Middelbert in de provincie Groningen.

 

Douwe Hollenga, vz Kerkrentmeesters Damsterboord

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com