Wil je meedoen aan een enquête over de gespreksgroep in Kerkenheem? Deze link verbindt je met de enquête: enquête gespreksgroepen . Als je de enquête ingevuld hebt, kun je hem (liefst voor 15 juni) sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of je nou wel of niet mee wil doen of meegedaan hebt met de gespreksgroep, ieder die belangstelling heeft voor de enquête is van harte uitgenodigd om hem in te vullen!

 

zaterdagmiddag 2 juni ....

... een bijzonder programma gemaakt voor kinderen tot ongeveer groep 6 en hun ouders of verzorgers.

Voor de allerjongsten is er oppas,

voor de grotere kinderen zijn er spelletjes, binnen en buiten.

Voor de ouders is er een workshop (bijbel)verhalen vertellen olv Kaj van der Plas: www.kajvanderplas.nl .

En dat alles in Kerkenheem, Noorddijkerweg 12, het kerkelijk centrum van de Protestantse Gemeente Damsterboord. De middag duurt van 14.00 – 17.00 uur; we vragen een kleine vergoeding van € 1 per persoon met een maximum van € 3 per gezin.

 

Hier lees je er alles over - klik op de link: uitnodiging kind en oudermiddag

 

Opgave het liefst voor 26 mei bij Heleen Stelwagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We zien je opgave graag tegemoet!

 

Hartelijke groeten,

 

Marjolein Wildeboer, Heleen Stelwagen, en Jan Wilts.

 

 

Afgelopen zondag 15 april is er voor de inwoners van Meerstad weer een creatieve ontmoetingsmiddag georganiseerd in Meerstad in de samenwerkingsschool Meeroevers. Samen met de omliggende protestantse gemeentes en inwoners van Meerstad hebben we deze middag voorbereid. Het thema was deze keer vrede, geënt op het lied ‘Imagine’ van John Lennon.

 

Landelijk gezien is de kerk volop in beweging. In het rapport “Kerk 2025” laat de PKN zien dat zij hierin meebeweegt. Dat is noodzakelijk, want het aantal kerkgangers loopt terug. De organisatie van de kerk moet hierop inspelen en afgeslankt worden. Daarnaast krijgen kerken meer vrijheid om te bepalen hoe zij Gemeente van Christus willen zijn.

Ook in Damsterboord zijn we daarmee bezig. Hier merken we ook de vergrijzing en de terugloop van kerkgangers. We concentreren ons meer op één plek (de Stefanuskerk en Kerkenheem) en proberen het aanbod te verbreden door bijvoorbeeld thema-avonden te organiseren.

Als kerkenraad staan we voor de keuze wat Damsterboord te bieden heeft. Dat is geen gemakkelijke vraag en daar nemen we als kerkenraad dan ook ruim de tijd voor. Vooralsnog gebeurt dat door ons tijdens de kerkenraadsvergaderingen te bezinnen op dit onderwerp. Het is een geestelijk proces, waarin we praten over wat voor ons belangrijk is, wat ons bindt.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com